Beroepsonderwijs > Bij- en nascholing

De gedachte “Leven Lang Leren” sluit naadloos aan bij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de Curaçaose beroepsbevolking.
Om beroepsbeoefenaars in de gelegenheid te stellen zich verder te bekwamen of te specialiseren kan er gekozen worden om delen van opleidingen te volgen, en daarvoor deelcertificaten te behalen. In plaats van een gehele SBO kwalificatie te behalen, of een SBO opleiding te volgen (met een diploma als eindresultaat) kan men er voor kiezen om de deelkwalificaties te behalen die men nodig heeft in het dagelijkse werk.

Bijvoorbeeld, een allround klusjesman voert in zijn dagelijkse werk werkzaamheden uit die te maken hebben met schilderen, timmeren, elektrotechniek, koeltechniek, tuinonderhoud en administratie. Om alle beschikbare kwalificaties te behalen ontbreekt de tijd, en veel informatie in de opleiding is niet relevant voor de beroepsuitoefening. De allround klusjesman zou in dit geval samen met KBB en de werkgever kunnen onderzoeken welke deelkwalificaties aansluiten bij de beroepsuitoefening.
 
Samen met KBB kan een traject bepaalt worden hoe deze deelkwalificaties behaald zouden kunnen worden, of hoe de eerder opgedane werkervaringen kunnen worden verzilverd in de vorm van deelcertificaten.

     
Developed with QwikZite (version 1.12)